LAST NED APP

Sykt barn kan være slitsomt og krevende. FOTO: Envato

Tips til aktiviteter du kan gjøre inne med sykt barn

Å være hjemme med sykt barn kan være veldig koselig, men barn kjeder seg lett og trenger kanskje å aktiviseres litt. Ofte må foreldrene trå til med underholdning og aktivitet.

Det er selvfølgelig greit at barna kjeder seg litt, men det kan være hyggelig å finne på noen rolige aktiviteter sammen innimellom. Her kommer noen tips til hva dere kan holde på med sammen hjemme.

Lesing

Enten barnet kan lese selv eller ikke er det hyggelig å rigge til en fin lesekrok. Finn frem bøker, hent dyne og pute fra sengen, og noe å drikke. Kanskje litt snacks og frukt? Det er ekstra kos for barnet å være der du er. Så om du må sitte og jobbe litt mens barnet leser, sett dere i sofaen, eller i hvert fall sammen på stuen.

Tegning og fargelegging

Legg frem fargeblyanter, blanke ark, tegnebøker eller aktivitetsbøker og la barna utfolde seg kreativt. Har de en spesiell interesse for tiden, for eksempel dinosaurer, kan du finne bilder på nett og printe ut, slik at barnet kan fargelegge.

Puslespill

Har dere mange puslespill kan du finne frem det dere har slik at barnet kan velge hvilke hen vil pusle. Dere kan pusle litt mer avanserte puslespill sammen, eller barnet kan pusle på egenhånd.

Brettspill

Det er gøy å spille spill sammen. Finn frem det dere har, eller lag deres eget spill! Det kan være lurt å velge enkle spill slik at barnet ikke utfordres for mye mens hen er syk.

Håndverk

Finn frem papir, klistremerker, glitter, tusjer, perler, piperensere, fjær eller andre ting du har liggende og lag kort, bilder, perlekreasjoner, eller julegaver!

Se på film

Legg barnet (og deg selv?) i sofaen og sett på TV’en. Da får barnet hvilt mest mulig, kanskje hun til og med sovner mens filmen spilles. Sett på en tegnefilm eller noe barnet liker, og finn fram litt drikke og snacks.

Bygge Lego/Duplo

Rydd plass på gulvet og finn frem byggeklosser som passer til barnets alder. Bygg hus, biler eller bondegård. Eller kanskje noe avansert, som en lastebil som kan tippe lasteplanet?

Høre på lydbok

Det finnes mange lydbøker på Spotify, eller på Youtube, for mange forskjellige aldre. Har du ikke tid til å lese for barnet er lydbøker et godt alternativ. Han kan høre på lydbok mens han spiser lunsj for eksempel.

Lage mat

Dersom barnet ditt føler seg ganske bra kan hen være med på matlaging. Dere kan for eksempel lage en omelett, boller eller rundstykker, og så spise det etterpå. Husk håndvask før dere tar i maten!

Rollelek

Har du tid og anledning synes sikkert barnet det er kjempegøy å leke med deg. Dere kan leke med biler, dukker, og kosedyr for eksempel.

Obs – er barnet veldig slapt og har høy feber er det best om han får hvilt og sovet mest mulig.

LAST NED BARSELTREFFAPPEN

En gratisapp som lar deg bli kjent med gravide og småbarnsforeldre der du bor. Med Barseltreffappen kan også lage egne barseltreff (trening, cafébesøk eller annet) eller delta på andres arrangementer.

FLERE ARTIKLER

Amming har helsefordeler for både mor og barn. FOTO: Envato

Hva er fordelene ved amming?

Å amme er en av de mest naturlige måtene å gi næring til en nyfødt på. Det er også en viktig måte å etablere en sterk mor-barn-forbindelse på (men ikke den eneste måten).

Les mer
På vei til barnehagen. FOTO: Shutterstock

Hva trenger du til barnehagestart?

Enten det er barnets første dag i barnehagen som nærmer seg, eller første dag etter ferien så er det en del ting som må pakkes klare. Her er en liten liste over det viktigste du bør huske på.

Les mer
Mamma og baby. Barseltreff

Tips til aktiviteter i mammapermen

For noen kan permisjonstiden gå raskere enn lynet, mens for andre kan det snegle seg av gårde. Noen koser seg maks, mens andre kanskje finner tiden hjemme lite givende (bortsett fra å bli kjent med den lille babyen så klart). Uansett hvor du befinner deg på skalaen, her kommer noen tips til hva du kan gjøre i permisjonstiden.

Les mer
Oslo med barnevogn. FOTO: Shutterstock

Opplev Oslo med barnevogn

Norges flotte hovedstad byr på flere muligheter for deg som er hjemme i barselpermisjon. Kombiner trilleturer med utforskning av Oslos kulturelle og barnevennlige tilbud.

Les mer

Last ned til iPhone

Last ned til Android

Android-versjonen kommer snart!