LAST NED APP

Flotte Gamle bybro som går over Nidelva. FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Opplev Trondheim med barnevogn

Trondheim er en av Norges eldste og vakreste byer, og har en rik historie. Å komme seg rundt med barnevogn her er ikke noe problem.

Selv om flere av gatene i byen er belagt med brostein, vil dette trolig være positivt for et søvnig barn i barnevogn. Her kommer noen tips til hva du og babyen din kan finne på i Trondheim.

Nidarosdomen

Som Norges største kirke, og et av de mest kjente landemerkene i Norge, er Nidarosdomen et imponerende stykke arkitektur. Det føles nesten ulovlig å vandre rundt inne i den over 900 år gamle bygningen. Det er gratis å komme inn, og det er også et flott grøntområde rundt kirken, som er perfekt for en trilletur.

Bakklandet

Bakklandet er en av de mest sjarmerende og pittoreske delene av Trondheim. De gamle trehusene og brosteinsgatene gir en følelse av historie og nostalgi. Det er mange koselige kafeer, butikker og gallerier å utforske, og du kan også trille en tur langs Nidelva.

Kristiansten Festning

Kristiansten Festning er en av de mest kjente festningene i Norge, og der den ligger på en høyde utenfor sentrum er den synlig fra omtrent hele byen. Det er mange stier og plener rundt festningen, der du kan ta en piknik eller bare nyte utsikten over den flotte byen, og fjorden. Det er en veldig fin lekeplass for barn her også.

Ringve Museum

I en vakker park like utenfor Trondheim sentrum ligger Ringve museum – et museum for musikk og musikkinstrumenter. Her kan du se på forskjellige instrumenter fra hele verden, inkludert en samling av norske folkeinstrumenter. Det er gratis inngang for barn under 18 år, men koster litt for voksne.

Gamle Bybro og Nidelva

Gamle Bybro er den mest kjente broen i Trondheim, og fra denne kan du nyte utsikten over flotte Nidelva. De gamle trehusene langs elva er flotte motiver for fotografering. Broen fører deg fra sentrum til det koselige Bakklandet, og er et flott utgangspunkt for en tur langs elva. Du kan også ta en båttur på Nidelva, dersom de tillater barnevogn (koster litt), som er en fin måte å se byen fra vannet på.

Munkholmen

Munkholmen er en liten øy utenfor Trondheim, som gjennom historien har vært brukt som både kloster, rettersted, fangeøy og forsvarsverk. I dag er øya en populær turistattraksjon, og har en fin badestrand og restaurant. I sommerhalvåret kan du ta båt til øya, og det koster litt.

Festningsparken

Dette er en stor park som ligger rett ved Kristiansten Festning. Her får du en fantastisk utsikt over byen og fjorden. Det er mange steder å utforske her, og du kan finne både sportsbaner og lekeplasser. En perfekt park for trilletur med barnevogn eller en liten matbit på gresset.


Har du lyst til å oppleve Trondheim sammen med andre mammaer eller pappaer? Last ned Barseltreffappen!

LAST NED BARSELTREFFAPPEN

En gratisapp som lar deg bli kjent med gravide og småbarnsforeldre der du bor. Med Barseltreffappen kan også lage egne barseltreff (trening, cafébesøk eller annet) eller delta på andres arrangementer.

FLERE ARTIKLER

Amming har helsefordeler for både mor og barn. FOTO: Envato

Hva er fordelene ved amming?

Å amme er en av de mest naturlige måtene å gi næring til en nyfødt på. Det er også en viktig måte å etablere en sterk mor-barn-forbindelse på (men ikke den eneste måten).

Les mer
På vei til barnehagen. FOTO: Shutterstock

Hva trenger du til barnehagestart?

Enten det er barnets første dag i barnehagen som nærmer seg, eller første dag etter ferien så er det en del ting som må pakkes klare. Her er en liten liste over det viktigste du bør huske på.

Les mer
Mamma og baby. Barseltreff

Tips til aktiviteter i mammapermen

For noen kan permisjonstiden gå raskere enn lynet, mens for andre kan det snegle seg av gårde. Noen koser seg maks, mens andre kanskje finner tiden hjemme lite givende (bortsett fra å bli kjent med den lille babyen så klart). Uansett hvor du befinner deg på skalaen, her kommer noen tips til hva du kan gjøre i permisjonstiden.

Les mer
Oslo med barnevogn. FOTO: Shutterstock

Opplev Oslo med barnevogn

Norges flotte hovedstad byr på flere muligheter for deg som er hjemme i barselpermisjon. Kombiner trilleturer med utforskning av Oslos kulturelle og barnevennlige tilbud.

Les mer

Last ned til iPhone

Last ned til Android

Android-versjonen kommer snart!