LAST NED APP

Gamle Stavanger består av flotte hvite trehus. FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Opplev Stavanger med barnevogn

Er du i permisjon og ønsker å komme deg ut, enten du og babyen alene, eller med andre, finnes det mange hyggelige steder å dra til i denne perlen av en by.

Vi har listet opp noen av dem her.

Gamle Stavanger (Straen)

En sjarmerende del av byen, som består av 173 vernede og restaurerte hvite trehus fra 1700- og 1800-tallet. Det er en flott opplevelse å gå gjennom de smale gatene og beundre de gamle trehusene. Liker du å ta bilder har du mange flotte motiver her. Du kan også besøke flere kunstgallerier og håndverksbutikker som ligger i dette området.

Breiavatnet og parkene rundt

Breiavatnet er en innsjø midt i Stavanger sentrum, omgitt av flere parker. Det er et fint sted å ta en trilletur eller en piknik, og det er også en flott lekeplass for barn her. Parkene rundt innsjøen har flere turstier, benker og plener, og noen har også scener for konserter og kulturelle arrangementer.

Stavanger domkirke

Dette er en av de eldste kirkene i Norge, med en historie som strekker seg helt tilbake til 1100-tallet. Kirken er gratis å besøke, og har en imponerende arkitektur og kunstverk som kan beundres mens Lille sover i vognen.

Valbergtårnet

Tårnet ligger i sentrum av Stavanger, og er en av byens eldste bygninger. Tårnet har lang historie, både som branntårn, fyrtårn forsvarsverk, og tar du turen opp til utkikkspunktet ved tårnet har du en flott utsikt over byen.

Sølvberget kulturhus

Sølvberget er et kultur- og biblioteksenter i Stavanger sentrum, men en rekke gratis arrangementer. Det er et flott sted å besøke med barn, med en stor barneavdeling og flere lese- og aktivitetsprogrammer. Det er en grunn til at Sølvberget er kjent over hele landet for sin fantastiske kulturformidling for barn.

Vågen og Fisketorget

Vågen er en av de mest kjente havnene i Norge, med en lang historie som viktig handelsplass og fiskeområde. Fisketorget ligger ved havnen, og er en populær turistattraksjon med fersk sjømat og lokale produkter. Dere kan trille en tur langs havnen og nyte utsikten over fjorden, eller besøke torget for å se på, og kanskje kjøpe lokale spesialiteter.

Stavanger museum

Museet i Stavanger er en av de største kulturhistoriske museene i Norge, med en rekke utstillinger som viser Stavangers historie og kultur. Museet har en stor botanisk hage og flere utendørs utstillinger som kan besøkes gratis.


Ønsker du å oppleve Stavanger med andre mammaer og pappaer, kan du sjekke ut Barseltreffappen!

LAST NED BARSELTREFFAPPEN

En gratisapp som lar deg bli kjent med gravide og småbarnsforeldre der du bor. Med Barseltreffappen kan også lage egne barseltreff (trening, cafébesøk eller annet) eller delta på andres arrangementer.

FLERE ARTIKLER

Amming har helsefordeler for både mor og barn. FOTO: Envato

Hva er fordelene ved amming?

Å amme er en av de mest naturlige måtene å gi næring til en nyfødt på. Det er også en viktig måte å etablere en sterk mor-barn-forbindelse på (men ikke den eneste måten).

Les mer
På vei til barnehagen. FOTO: Shutterstock

Hva trenger du til barnehagestart?

Enten det er barnets første dag i barnehagen som nærmer seg, eller første dag etter ferien så er det en del ting som må pakkes klare. Her er en liten liste over det viktigste du bør huske på.

Les mer
Mamma og baby. Barseltreff

Tips til aktiviteter i mammapermen

For noen kan permisjonstiden gå raskere enn lynet, mens for andre kan det snegle seg av gårde. Noen koser seg maks, mens andre kanskje finner tiden hjemme lite givende (bortsett fra å bli kjent med den lille babyen så klart). Uansett hvor du befinner deg på skalaen, her kommer noen tips til hva du kan gjøre i permisjonstiden.

Les mer
Oslo med barnevogn. FOTO: Shutterstock

Opplev Oslo med barnevogn

Norges flotte hovedstad byr på flere muligheter for deg som er hjemme i barselpermisjon. Kombiner trilleturer med utforskning av Oslos kulturelle og barnevennlige tilbud.

Les mer

Last ned til iPhone

Last ned til Android

Android-versjonen kommer snart!