LAST NED APP

Oslo med barnevogn. FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Opplev Oslo med barnevogn

Norges flotte hovedstad byr på flere muligheter for deg som er hjemme i barselpermisjon. Kombiner trilleturer med utforskning av Oslos kulturelle og barnevennlige tilbud.

Å komme seg rundt i Oslo er ikke noe problem med barnevogn. Om du unngår de travleste tidene på døgnet (typisk rushtid), kan du med enkelthet ta både trikk, t-bane og buss for å komme deg rundt. Her er noen tips til ting du kan finne på i permisjonstiden, enten bare deg og babyen din, eller sammen med flere.

Turer i parker

Oslo har mange flotte parker som er perfekte for turer med barnevogn. Du kan for eksempel besøke Frognerparken, St. Hanshaugen eller Botanisk hage, for å nevne noen. Det er også hyggelig å trille en tur på en gravlund, for eksempel Vestre Gravlund eller Vår Frelsers Gravlund. Det gjør godt for kropp og sjel å komme seg ut og være i aktivitet, samtidig som både du og barnet ditt får frisk luft.

Museum

Flere museer i Oslo er tilrettelagt for barnevogn. Du kan for eksempel besøke Nasjonalmuseet, Munchmuseet eller Norsk Folkemuseum, hvor sistnevnte er et utendørs museum. Å få litt kulturelt og historisk input i barselpermisjonen kan være veldig kjærkomment.

Utforsk bydelene

Mange har et godt kjennskap til enkelte bydeler, men Oslo er en stor by med mange ulike bydeler som rommer veldig mye forskjellig. Utforskning av for eksempel Grünerløkka, Majorstuen og Østensjø kan vise seg å åpne nye muligheter og interesser. Du kan besøke kafeer, butikker og torg, der du kan handle eller bare ta en kopp kaffe mens babyen sover.

Oslo Reptilpark

På rolige dager er barnevogn intet hinder, da det er heis opp til lokalene. Er det derimot en travel dag anbefaler parken å ta med bæresele slik at dere kan få besøkt parken mens vognen blir igjen ute. Billetter koster litt, men besøket kan være en artig avveksling fra hverdagen.

Kulturelle arrangementer

Sjekk Oslos kulturkalender for å finne arrangementer som passer deg og dine interesser. Her kan du få en oversikt over for eksempel teaterforestillinger, konserter, festivaler og fotballkamper. Mange av disse er tilgjengelige for barnevogner, men det kan være lurt å sjekke med arrangøren først.

Kafeer og restauranter

Mange spisesteder i Oslo er barnevennlige og har fasiliteter tilrettelagt for barnevogner. Du kan nyte en hyggelig lunsj eller kaffe mens barnet sover i vognen, eller sitter på fanget ditt (vær obs med varm kaffe) og ser seg rundt.


Ønsker du å oppleve Oslo sammen med andre, kan du prøve Barseltreffappen! Last den ned i dag og finn andre mammaer og pappaer i ditt nærområde.

LAST NED BARSELTREFFAPPEN

En gratisapp som lar deg bli kjent med gravide og småbarnsforeldre der du bor. Med Barseltreffappen kan også lage egne barseltreff (trening, cafébesøk eller annet) eller delta på andres arrangementer.

FLERE ARTIKLER

Amming har helsefordeler for både mor og barn. FOTO: Envato

Hva er fordelene ved amming?

Å amme er en av de mest naturlige måtene å gi næring til en nyfødt på. Det er også en viktig måte å etablere en sterk mor-barn-forbindelse på (men ikke den eneste måten).

Les mer
På vei til barnehagen. FOTO: Shutterstock

Hva trenger du til barnehagestart?

Enten det er barnets første dag i barnehagen som nærmer seg, eller første dag etter ferien så er det en del ting som må pakkes klare. Her er en liten liste over det viktigste du bør huske på.

Les mer
Mamma og baby. Barseltreff

Tips til aktiviteter i mammapermen

For noen kan permisjonstiden gå raskere enn lynet, mens for andre kan det snegle seg av gårde. Noen koser seg maks, mens andre kanskje finner tiden hjemme lite givende (bortsett fra å bli kjent med den lille babyen så klart). Uansett hvor du befinner deg på skalaen, her kommer noen tips til hva du kan gjøre i permisjonstiden.

Les mer
Oslo med barnevogn. FOTO: Shutterstock

Opplev Oslo med barnevogn

Norges flotte hovedstad byr på flere muligheter for deg som er hjemme i barselpermisjon. Kombiner trilleturer med utforskning av Oslos kulturelle og barnevennlige tilbud.

Les mer

Last ned til iPhone

Last ned til Android

Android-versjonen kommer snart!