LAST NED APP

Fløibanen i Bergen - tilrettelagt for barnevogner. FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Opplev Bergen med barnevogn

Bergen er en vakker by full av historie, kultur og natur, og du kan ha mange flotte opplevelser her - barnevogn ingen hindring!

Her har vi listet opp noen ting du kan gjøre gratis eller relativt billig i Bergen by. Ta med deg en venn og opplev byen sammen med barna deres.

Tur til Fløyen

En tur til toppen av Fløyfjellet er en av de mest populære aktivitetene for både turister og lokalbefolkning. Du kan enten ta Fløibanen opp (billett koster litt for voksne, gratis for barn under 4), eller gå opp de bratte bakkene. Uansett hvilken måte du velger å komme deg opp på vil du bli belønnet med en fantastisk utsikt over Bergen og fjellene rundt. Det er mange benker og plener rundt Fløyen stasjon, hvor du kan slappe av og nyte utsikten. Det er også en flott lekeplass i Trollskogen, bak stasjonen.

Bergenhus Festning

Dette er en av de eldste og mest betydningsfulle festningene i Norge. Her kan du ta en tur rundt festningen og beundre de historiske bygningene og forsvarsverkene. Det er også en fin park rundt festningen der du kan ta en piknik, eller bare slappe av i solen. Om barnet er våkent kan det få krabbe rundt og kjenne gresset mellom fingrene.

Gamle Bergen Museum

Museumet er en rekonstruert bydel fra 1800-tallet. Her kan du få rundt i gamle gater og se hvordan livet i byen var for over hundre år siden. Det er mange interessante bygninger og gjenstander å se på, og hvis du titter inn i vinduer vil står det små skilt med kortfattet informasjon om husenes historie. Innimellom spilles det korte teaterstykker i gatene, som levendegjør livet i Bergen for 100 – 200 år siden. Det er gratis inngang for barn under 18 år, men koster litt for voksne.

KODE

KODE er en samling kunstmuseer og komponisthjem i Bergen. Her kan du oppleve kunstverk fra forskjellige perioder og stilarter, fra middelalderen til samtidskunst. Det er også flere komponisthjem å besøke, inkludert Edvard Griegs hjem, Troldhaugen. Inngang er gratis for barn under 18 år, men for voksne koster det litt, men billetten gjelder for alle museene. Det er enkelt å komme seg rundt med barnevogn.

Byfjellene

Bergen er omgitt av vakre fjell, som gir fantastisk utsikt over byen og kysten. Du kan ta en tur opp Ulriken, Løvstakken eller Sandviksfjellet for å få en god treningsøkt med vognen, og en flott utsikt. Pass på å ta med litt mat eller snacks, så kan du ta en piknik på toppen av et av disse fjellene. Tar du pausen på toppen av Sandviksfjellet kan du sitte og se på utslitte vandrere som endelig når toppen etter å ha slitt seg opp de bratte trappene og stiene som kalles for Stoltzekleiven.

Nordnesparken

Denne store parken ligger på en halvøy like utenfor Bergen sentrum. Her kan du finne lekeplasser, basketballbaner, og flotte turstier. Det er også en populær badeplass her, så om været tillater det, kan du og mini ta en liten dypp.


Ønsker du å oppleve noe av dette med flere enn babyen din? Sjekk ut Barseltreffappen for å finne mammavenner i ditt nærområde!

LAST NED BARSELTREFFAPPEN

En gratisapp som lar deg bli kjent med gravide og småbarnsforeldre der du bor. Med Barseltreffappen kan også lage egne barseltreff (trening, cafébesøk eller annet) eller delta på andres arrangementer.

FLERE ARTIKLER

Amming har helsefordeler for både mor og barn. FOTO: Envato

Hva er fordelene ved amming?

Å amme er en av de mest naturlige måtene å gi næring til en nyfødt på. Det er også en viktig måte å etablere en sterk mor-barn-forbindelse på (men ikke den eneste måten).

Les mer
På vei til barnehagen. FOTO: Shutterstock

Hva trenger du til barnehagestart?

Enten det er barnets første dag i barnehagen som nærmer seg, eller første dag etter ferien så er det en del ting som må pakkes klare. Her er en liten liste over det viktigste du bør huske på.

Les mer
Mamma og baby. Barseltreff

Tips til aktiviteter i mammapermen

For noen kan permisjonstiden gå raskere enn lynet, mens for andre kan det snegle seg av gårde. Noen koser seg maks, mens andre kanskje finner tiden hjemme lite givende (bortsett fra å bli kjent med den lille babyen så klart). Uansett hvor du befinner deg på skalaen, her kommer noen tips til hva du kan gjøre i permisjonstiden.

Les mer
Oslo med barnevogn. FOTO: Shutterstock

Opplev Oslo med barnevogn

Norges flotte hovedstad byr på flere muligheter for deg som er hjemme i barselpermisjon. Kombiner trilleturer med utforskning av Oslos kulturelle og barnevennlige tilbud.

Les mer

Last ned til iPhone

Last ned til Android

Android-versjonen kommer snart!