LAST NED APP

Å trene med barnevogn kan være både effektivt og morsomt! FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Hvordan trene med barnevogn?

Mange ønsker å komme i form etter en lang graviditet og fødsel. Å trene med barnevogn kan gjøre dette både effektivt og morsomt!

Her kommer noen tips til aktiviteter du kan gjøre mens du er ute på trilletur. Å trene med barnevogn kan være en super måte å komme seg litt i form etter fødsel. NB: Husk at dersom du nettopp har født, bør du rådføre deg med legen din før du starter hardtrening.

Gåtur

Det enkleste og mest åpenbare alternativet er å gå en tur med vognen. Det kan være en fin måte å komme dere ut på, og få litt frisk luft samtidig som du får litt bevegelse. Forhåpentligvis kan babyen få seg en god lur i tillegg.

Styrketrening

Det er fullt mulig å gjøre styrketrening mens du går. For eksempel kan du gå opp en bratt bakke og skyve barnevognen foran deg, for å trene bein og rumpe. Går du på flatmark kan du gjøre utfall med beina.

Jogging

Dersom du ønsker å gjøre noe mer intensivt kan du prøve å jogge med barnevognen. Sørg da for å ha en barnevogn som er designet for jogging, og husk å starte rolig og øke gradvis for å unngå skader. Du bør snakke med legen din om når du kan starte å jogge. Det er viktig å sikre at vognen er i god stand, har nok luft i dekkene, og at barnet ligger stabilt i vognen.

Intervalltrening

Er du ute på tur med barnevognen kan du legge opp turen til en intervalltrening. Dette kan for eksempel foregå slik: Gå raskt i 30 sekunder, gå rolig i 30 sekunder. Gjenta i 10 – 15 minutter. Ønsker du en hardere økt, kan du løpe raskt i 20 sekunder, så jogge rolig i 20 sekunder.

Sirkeltrening

Finner du en benk eller en trapp på din trilletur, kan du lage ditt eget sirkeltreningsprogram. Parker vognen i nærheten, og bruk benken eller trappen til å gjøre øvelser som push-ups, step-ups eller dips (hev og senk kroppen mens vekten hviler på armene). Dersom det behøves kan du rugge litt på vognen mellom øvelsene.

Ønsker du å komme i kontakt med noen du kan trene med? Last ned Barseltreffappen!

LAST NED BARSELTREFFAPPEN

En gratisapp som lar deg bli kjent med gravide og småbarnsforeldre der du bor. Med Barseltreffappen kan også lage egne barseltreff (trening, cafébesøk eller annet) eller delta på andres arrangementer.

FLERE ARTIKLER

Amming har helsefordeler for både mor og barn. FOTO: Envato

Hva er fordelene ved amming?

Å amme er en av de mest naturlige måtene å gi næring til en nyfødt på. Det er også en viktig måte å etablere en sterk mor-barn-forbindelse på (men ikke den eneste måten).

Les mer
På vei til barnehagen. FOTO: Shutterstock

Hva trenger du til barnehagestart?

Enten det er barnets første dag i barnehagen som nærmer seg, eller første dag etter ferien så er det en del ting som må pakkes klare. Her er en liten liste over det viktigste du bør huske på.

Les mer
Mamma og baby. Barseltreff

Tips til aktiviteter i mammapermen

For noen kan permisjonstiden gå raskere enn lynet, mens for andre kan det snegle seg av gårde. Noen koser seg maks, mens andre kanskje finner tiden hjemme lite givende (bortsett fra å bli kjent med den lille babyen så klart). Uansett hvor du befinner deg på skalaen, her kommer noen tips til hva du kan gjøre i permisjonstiden.

Les mer
Oslo med barnevogn. FOTO: Shutterstock

Opplev Oslo med barnevogn

Norges flotte hovedstad byr på flere muligheter for deg som er hjemme i barselpermisjon. Kombiner trilleturer med utforskning av Oslos kulturelle og barnevennlige tilbud.

Les mer

Last ned til iPhone

Last ned til Android

Android-versjonen kommer snart!