LAST NED APP

På vei til barnehagen. FOTO: Shutterstock
På vei til barnehagen. FOTO: Shutterstock

Hva trenger du til barnehagestart?

Enten det er barnets første dag i barnehagen som nærmer seg, eller første dag etter ferien så er det en del ting som må pakkes klare. Her er en liten liste over det viktigste du bør huske på.

Skiftetøy

Klærne til barnet ditt vil fra tid til annen bli skitne eller våte. Da er det lurt å ha et par skift tilgjengelig i barnehagen. Ikke send med favorittplaggene, da muligheten er der for at de blir liggende en stund og ikke blir brukt like ofte som de ville blitt hvis dere hadde de hjemme. To gensere, to bukser, to par sokker, to bodyer/truser. Da er barnet ganske bra dekket. De fleste barnehager har låneklær dersom du skulle glemme skiftetøy, men det er alltid best med egne klær.

Mat og drikke

I noen barnehager må matpakke og vannflaske tas med hver dag, i andre kanskje ikke like ofte. Enkelte barnehager serverer alle måltider og du slipper å tenke på matpakke. Denne infoen har du nok fått av barnehagen allerede.

Smokk

Dersom barnet ditt skal sove på dagtid, kan det være lurt å sende med smokk/kosebamse/koseklut – noe trygt som kan hjelpe barnet å sovne. I flere barnehager må du også sende med barnevognen, da barna sover i vogn. Det kan også være lurt å ha med myggnetting, dersom barna sover utendørs.

Uteklær

Regntøy, støvler, parkdress, lue, hals, tynne hansker/votter. Det som trengs etter årstiden. Alt dette bør finnes på barnets plass første barnehagedag slik at det blir enkelt å kle på barnet etter været.

Bleier

Bruker barnet ditt bleier, må dette tas med i barnehagen. De ansatte ønsker som regel åpne bleier, da dette er enklere å skifte uten å måtte ta av alle lag med klær på underkroppen (spesielt om vinteren). I noen barnehager må dere også ha med våtservietter.

Innesko

Tøfler eller innesko/sandaler må også være på plass. Blir det brannalarm og det er midt på vinteren er det veldig kaldt og vått og gå ut uten noe på beina. Disse skal stå fast i barnehagen, og tas på barnet hver morgen.

Krem/medisin

Solkrem og eventuelt andre kremer som barnet ditt trenger kan stå fast i barnehagen. Det samme gjelder medisiner. Medisinhåndtering må avtales med hver enkelt barnehage, da de ansatte i barnehagen ikke er helsepersonell og ikke er pålagt å ta på seg ansvar for medisinering.


Last ned barseltreffappen i dag, og møt andre foreldre i nærheten med barn i samme alder!


LAST NED BARSELTREFFAPPEN

En gratisapp som lar deg bli kjent med gravide og småbarnsforeldre der du bor. Med Barseltreffappen kan også lage egne barseltreff (trening, cafébesøk eller annet) eller delta på andres arrangementer.

FLERE ARTIKLER

Amming har helsefordeler for både mor og barn. FOTO: Envato

Hva er fordelene ved amming?

Å amme er en av de mest naturlige måtene å gi næring til en nyfødt på. Det er også en viktig måte å etablere en sterk mor-barn-forbindelse på (men ikke den eneste måten).

Les mer
På vei til barnehagen. FOTO: Shutterstock

Hva trenger du til barnehagestart?

Enten det er barnets første dag i barnehagen som nærmer seg, eller første dag etter ferien så er det en del ting som må pakkes klare. Her er en liten liste over det viktigste du bør huske på.

Les mer
Mamma og baby. Barseltreff

Tips til aktiviteter i mammapermen

For noen kan permisjonstiden gå raskere enn lynet, mens for andre kan det snegle seg av gårde. Noen koser seg maks, mens andre kanskje finner tiden hjemme lite givende (bortsett fra å bli kjent med den lille babyen så klart). Uansett hvor du befinner deg på skalaen, her kommer noen tips til hva du kan gjøre i permisjonstiden.

Les mer
Oslo med barnevogn. FOTO: Shutterstock

Opplev Oslo med barnevogn

Norges flotte hovedstad byr på flere muligheter for deg som er hjemme i barselpermisjon. Kombiner trilleturer med utforskning av Oslos kulturelle og barnevennlige tilbud.

Les mer

Last ned til iPhone

Last ned til Android

Android-versjonen kommer snart!