Helsestasjonene i de forskjellige kommunene har ulike måter å organisere barselgrupper og barseltreff på. Mange setter sammen en barselgruppe på fem/seks mammaer basert på fødselstidspunkt til deres barn. Dette for at barna skal være likest mulig i alder, og mammaene i samme epoke av foreldreskapet.
Som regel vil første barseltreff foregå på helsestasjonen, slik at mammaene kan møtes, bli litt kjent og utveksle telefonnummer. Gjerne under veiledning av en helsearbeider. Deretter vil det være opp til den enkelte barselgruppe å avtale de neste møtene.
Passer for alle?
Det er ikke uvanlig å føle at du ikke passer inn i barselgruppen du får tildelt. Alle mennesker passer ikke sammen. Dette kan føre til at noen kanskje faller ut av gruppen etter hvert, og heller blir sittende alene hjemme med babyen sin. Det er selvfølgelig helt ok, om det er dette man ønsker. Men vil man være litt sosial kan det være greit å vite at det finnes andre måter å komme i kontakt med andre nybakte mammaer på.
Barseltreffapp
Har du ingen organisert barselgruppe, eller ønsker du ikke lenger å være en del av den tildelte barselgruppen, kan du forsøke å lage din egen gruppe. Eller finne dine egne mammavenner. Med Barseltreffappen kan du enkelt finne andre mammaer eller pappaer i nærområdet, som også ønsker venner i permisjonstiden. Du kan opprette arrangementer, som for eksempel trilletur i parken, eller sirkeltrening på fotballbanen, eller du kan delta på arrangementer i ditt nærområde som noen andre allerede har laget.
Barseltreffappen har mange brukere over hele landet, og det er mye aktivitet i appen. Det er mange som allerede har truffet flere mamma- og pappavenner via appen, og dette kan hjelpe både foreldre og barn å få en mer sosial barseltid.
Lurer du på hva et barseltreff er, kan du lese mer om det her.