LAST NED APP

Nyfødte barn på første barseltreff
FOTO: Envato

Hva skjer på første barseltreff?

Har du nettopp blitt mamma, og lurer litt på hvordan barlsegruppe og barseltreff funker? Les litt om det her.

Helsestasjonene i de forskjellige kommunene har ulike måter å organisere barselgrupper og barseltreff på. Mange setter sammen en barselgruppe på fem/seks mammaer basert på fødselstidspunkt til deres barn. Dette for at barna skal være likest mulig i alder, og mammaene i samme epoke av foreldreskapet.

Som regel vil første barseltreff foregå på helsestasjonen, slik at mammaene kan møtes, bli litt kjent og utveksle telefonnummer. Gjerne under veiledning av en helsearbeider. Deretter vil det være opp til den enkelte barselgruppe å avtale de neste møtene.

Passer for alle?

Det er ikke uvanlig å føle at du ikke passer inn i barselgruppen du får tildelt. Alle mennesker passer ikke sammen. Dette kan føre til at noen kanskje faller ut av gruppen etter hvert, og heller blir sittende alene hjemme med babyen sin. Det er selvfølgelig helt ok, om det er dette man ønsker. Men vil man være litt sosial kan det være greit å vite at det finnes andre måter å komme i kontakt med andre nybakte mammaer på.

Barseltreffapp

Har du ingen organisert barselgruppe, eller ønsker du ikke lenger å være en del av den tildelte barselgruppen, kan du forsøke å lage din egen gruppe. Eller finne dine egne mammavenner. Med Barseltreffappen kan du enkelt finne andre mammaer eller pappaer i nærområdet, som også ønsker venner i permisjonstiden. Du kan opprette arrangementer, som for eksempel trilletur i parken, eller sirkeltrening på fotballbanen, eller du kan delta på arrangementer i ditt nærområde som noen andre allerede har laget.

Barseltreffappen har mange brukere over hele landet, og det er mye aktivitet i appen. Det er mange som allerede har truffet flere mamma- og pappavenner via appen, og dette kan hjelpe både foreldre og barn å få en mer sosial barseltid.


Lurer du på hva et barseltreff er, kan du lese mer om det her.

LAST NED BARSELTREFFAPPEN

En gratisapp som lar deg bli kjent med gravide og småbarnsforeldre der du bor. Med Barseltreffappen kan også lage egne barseltreff (trening, cafébesøk eller annet) eller delta på andres arrangementer.

FLERE ARTIKLER

Amming har helsefordeler for både mor og barn. FOTO: Envato

Hva er fordelene ved amming?

Å amme er en av de mest naturlige måtene å gi næring til en nyfødt på. Det er også en viktig måte å etablere en sterk mor-barn-forbindelse på (men ikke den eneste måten).

Les mer
På vei til barnehagen. FOTO: Shutterstock

Hva trenger du til barnehagestart?

Enten det er barnets første dag i barnehagen som nærmer seg, eller første dag etter ferien så er det en del ting som må pakkes klare. Her er en liten liste over det viktigste du bør huske på.

Les mer
Mamma og baby. Barseltreff

Tips til aktiviteter i mammapermen

For noen kan permisjonstiden gå raskere enn lynet, mens for andre kan det snegle seg av gårde. Noen koser seg maks, mens andre kanskje finner tiden hjemme lite givende (bortsett fra å bli kjent med den lille babyen så klart). Uansett hvor du befinner deg på skalaen, her kommer noen tips til hva du kan gjøre i permisjonstiden.

Les mer
Oslo med barnevogn. FOTO: Shutterstock

Opplev Oslo med barnevogn

Norges flotte hovedstad byr på flere muligheter for deg som er hjemme i barselpermisjon. Kombiner trilleturer med utforskning av Oslos kulturelle og barnevennlige tilbud.

Les mer

Last ned til iPhone

Last ned til Android

Android-versjonen kommer snart!