LAST NED APP

Barseltreff i parken. FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Hva er barseltreff?

Hva er et barseltreff? Hva gjør man? Og hvordan fungerer egentlig en barseltreffapp?

Et barseltreff er et møte mellom nybakte foreldre og deres babyer, som regel i foreldrenes barselpermisjon. Barselgrupper kan arrangeres av helsestasjoner, eller du kan være heldig å ha venner eller naboer som har barn på samme alder.

Formålet med barseltreff er å kunne dele erfaringer, støtte og oppmuntre hverandre, og generelt få kontakt med andre som er i samme epoke av livet. Å få barn er en stor omveltning, og det er lett å føle seg sosialt isolert til tider. Det er plutselig blitt vanskeligere å komme seg ut, og amme- og sovetid kan «komme i veien» for planlagte avtaler, eller ikke matche med de andre barnas rutiner.

Barseltreffapp

Barseltreffappen er genial for alle som nettopp har fått barn. Du kommer enkelt i kontakt med andre nybakte foreldre i ditt nærområde, ved å registrere postnummer i appen. Det er på denne måten lett å avtale spontane møter, som for eksempel trilleturer i nabolaget, piknik i parken, eller ta en liten joggetur med barnevognen. Muligheten for deg å få en mamma- eller en pappavenn er stor, og kanskje en fremtidig venn til poden.

I appen kan du, i tillegg til å finne andre foreldre, lage eller delta på arrangementer. Ønsker du å trene sammen med flere, kan du opprette et treningsarrangement som andre kan melde seg på. Eller har du lyst til å sitte ute og spise lunsj en dag, ta en titt i appen – kanskje noen allerede har laget et arrangement og skal ha piknik i parken.

Ikke bare for nybakte foreldre

Det er mange med litt eldre barn som bruker appen for å få flere mammavenner eller pappavenner, så appen er ikke utelukkende for de som har en liten baby. De fleste trenger noen å sosialisere med som er i samme fase som seg selv, og det kan være fint for to treåringer (med foreldre) i samme nabolag å bli venner også.

Synes du det er vanskelig å gå bort til andre som triller vogn og spørre om dere skal trille sammen? Last ned barseltreffappen i dag og sjekk om det er noen i området ditt som også ønsker noen å sosialisere med i permisjonstiden. Hvem vet – det kan bli starten på et godt og langvarig vennskap!

LAST NED BARSELTREFFAPPEN

En gratisapp som lar deg bli kjent med gravide og småbarnsforeldre der du bor. Med Barseltreffappen kan også lage egne barseltreff (trening, cafébesøk eller annet) eller delta på andres arrangementer.

FLERE ARTIKLER

Amming har helsefordeler for både mor og barn. FOTO: Envato

Hva er fordelene ved amming?

Å amme er en av de mest naturlige måtene å gi næring til en nyfødt på. Det er også en viktig måte å etablere en sterk mor-barn-forbindelse på (men ikke den eneste måten).

Les mer
På vei til barnehagen. FOTO: Shutterstock

Hva trenger du til barnehagestart?

Enten det er barnets første dag i barnehagen som nærmer seg, eller første dag etter ferien så er det en del ting som må pakkes klare. Her er en liten liste over det viktigste du bør huske på.

Les mer
Mamma og baby. Barseltreff

Tips til aktiviteter i mammapermen

For noen kan permisjonstiden gå raskere enn lynet, mens for andre kan det snegle seg av gårde. Noen koser seg maks, mens andre kanskje finner tiden hjemme lite givende (bortsett fra å bli kjent med den lille babyen så klart). Uansett hvor du befinner deg på skalaen, her kommer noen tips til hva du kan gjøre i permisjonstiden.

Les mer
Oslo med barnevogn. FOTO: Shutterstock

Opplev Oslo med barnevogn

Norges flotte hovedstad byr på flere muligheter for deg som er hjemme i barselpermisjon. Kombiner trilleturer med utforskning av Oslos kulturelle og barnevennlige tilbud.

Les mer

Last ned til iPhone

Last ned til Android

Android-versjonen kommer snart!