LAST NED APP

Gavetips til nybakt mamma. FOTO: Envato

Gavetips til nybakte mammaer

Hva er de beste gavene man kan gi til en ny mamma med en liten baby?

Enten det er morsdag, bursdag eller jul – å velge den perfekte gaven til en nybakt mor kan være en utfordring. Det avhenger selvfølgelig av hennes interesser og personlige smak, men nå også på hva behovene hennes er og hvordan dagene er med en liten baby. Vi kommer med ti gavetips her.

Spa-dag eller massasje

Et gavekort på en avslappende dag med litt egentid og kroppsbehandling kan mottas med stor glede. Men det er ikke sikkert hun kan bruke dette med en gang – alt kommer an på babyens alder og behov for sin mor.

Proff fotografering

Å få tatt profesjonelle bilder av den lille babyen og/eller av hele familien er gull verdt, og kommer til å bli godt mottatt hos den nybakte mor. Dette er en super gave, og vårt beste gavetips!

Abonnement på matkasse

I en ny og annerledes hverdag, kan en matkasse være til stor hjelp. Å slippe å tenke på, og handle inn til middag forenkler hverdagen veldig.

Bøker

Enten en god roman, en bok om for eksempel babyer og foreldreskap, eller om et tema du vet interesserer henne, kan bli svært godt mottatt. Å lese mens man sitter og ammer, eller ligger «babyfast» på sofaen kan hjelpe mor å hvile og stresse ned. Og det er lettere å la mobilen ligge.

Hjelp i hjemmet

Dette kan være for eksempel abonnement på rengjøring, mat – eller blomsterabonnement. Enten om du selv hjelper til med dette, eller om du betaler profesjonelle vil det være til stor glede og nytte.

Personlig smykke

Et pent smykke er alltid fint å få. Med anheng med barnas navn, fødselsdato eller initialer blir det mye mer personlig, og noe mammaen sannsynligvis kommer til å ønske å bruke hver dag.

Tid til seg selv

Familielivet kan by på både koselige stunder og tøffe tak, og det er ikke til å unngå at man av og til trenger en liten pause. Et par timer alene på shopping, en massasjetime, et kurs i vinsmaking, you name it. Hvis det må til – tilby deg å passe barna mens hun er av gårde.

Varmende tøfler eller pledd

En nybakt mor bruker mye tid i sofaen, enten ammende eller låst under en sovende baby. Da kan det være veldig deilig med et par varme tøfler på føttene, eller et pledd man kan trekke over seg. Spesielt i de kaldere årstidene.

Mamma- eller babygaver

Dette er gaver for både mamma og baby, som for eksempel ammepute, bæresele, babyalbum, flaskevarmer, eller, det søteste av alt, matchende mamma- og babyklær (evt. klær som matcher for hele familien).

Noe du har laget selv

Et håndskrevet kort, en tegning (hvis du er god til å tegne), en hjemmelaget kake eller kjeks, en strikket drakt til babyen, et album med bilder av familien hennes, eller andre ting du kan lage selv. Ingenting slår en gave som mammaen vet du har brukt mye tid på, bare for å glede henne.

Håper du fikk litt inspirasjon av våre gavetips! Kjenner du en mamma som ønsker seg flere mammavenner der hun bor, kan du tipse henne om Barseltreffappen! Kanskje er det noe du vil sjekke ut selv også?

LAST NED BARSELTREFFAPPEN

En gratisapp som lar deg bli kjent med gravide og småbarnsforeldre der du bor. Med Barseltreffappen kan også lage egne barseltreff (trening, cafébesøk eller annet) eller delta på andres arrangementer.

FLERE ARTIKLER

Amming har helsefordeler for både mor og barn. FOTO: Envato

Hva er fordelene ved amming?

Å amme er en av de mest naturlige måtene å gi næring til en nyfødt på. Det er også en viktig måte å etablere en sterk mor-barn-forbindelse på (men ikke den eneste måten).

Les mer
På vei til barnehagen. FOTO: Shutterstock

Hva trenger du til barnehagestart?

Enten det er barnets første dag i barnehagen som nærmer seg, eller første dag etter ferien så er det en del ting som må pakkes klare. Her er en liten liste over det viktigste du bør huske på.

Les mer
Mamma og baby. Barseltreff

Tips til aktiviteter i mammapermen

For noen kan permisjonstiden gå raskere enn lynet, mens for andre kan det snegle seg av gårde. Noen koser seg maks, mens andre kanskje finner tiden hjemme lite givende (bortsett fra å bli kjent med den lille babyen så klart). Uansett hvor du befinner deg på skalaen, her kommer noen tips til hva du kan gjøre i permisjonstiden.

Les mer
Oslo med barnevogn. FOTO: Shutterstock

Opplev Oslo med barnevogn

Norges flotte hovedstad byr på flere muligheter for deg som er hjemme i barselpermisjon. Kombiner trilleturer med utforskning av Oslos kulturelle og barnevennlige tilbud.

Les mer

Last ned til iPhone

Last ned til Android

Android-versjonen kommer snart!