LAST NED APP

Sommerferien alene med baby. FOTO: Envato
FOTO: Envato

7 Tips til deg som er hjemme med en nyfødt i sommerferien

Sommerferie og sommer med nyfødt baby i huset kan bli rutinepreget. Her er vår liste med syv tips til enkle aktiviteter som ikke krever bil eller reising.

Som barnløs er det såre enkelt å reise rundt med buss, bil og fly. Som nybakte foreldre opplever dere raskt at enhver reise krever mye mer planlegging, utstyr og er generelt mer krevende enn tidligere. Spesielt hvis man er alene med barnet vil mange oppleve at det enkleste er ofte å bare bli hjemme. Dersom man ikke har familie eller venner i nærheten kan du risikere at sommerferien blir litt ensom, så derfor har vi samlet syv gode tips til enkle aktiviteter og sommer med nyfødt baby!

1. Gå på tur i naturen

Selv om babyen ikke kan gå enda, kan det være hyggelig å ta en tur ut i naturen sammen. Kanskje kan dere plukke blomster eller se på fugler? Selv om det kanskje ikke er de store tilbakemeldingene helt enda, så er det gøy å kunne fortelle om det som dere ser, fortelle historier fra da du var liten eller høre etter fuglelyder. Man blir alltid lettere til sinns av å komme seg ut litt!

2. Badelek inne eller ute

Babyer liker ofte å bade, og det kan være deilig å avkjøle seg litt i sommervarmen. Enten du bruker en passe stor balje eller kjøper et rimelig oppblåsbart basseng, så er det en opplevelse som både liten og stor vil sette pris på. Husk å passe på temperaturen i vannet, og hold øye med babyen når den er i vannet.

FOTO: Envato

3. Piknik i hagen

Hvis du har en hage eller et uteområde i nærheten, kan det være koselig å ha en piknik sammen med babyen. Du kan legge et teppe i gresset og ha med litt snacks og drikke. Litt som punkt nummer 1, så er det utrolig behaglig og avslappende å være ute i det grønne.

4. Bli kjent med noen andre som har baby

Hvert år fødes det omtrent 50.000 barn i Norge, og sjansen er stor for at det finnes flere nybakte mødre i området. Med Barseltreffappen kan du finne andre som deler dine interesser – enten det er skogsturer, piknik i hagen eller kafébesøk. Sommerferie med nyfødt er baby kan by forskyvning av rutiner, men med Barseltreffappen kan du ta ting på sparket, og det er ikke krav om å legge kjempestore planer. Enten du vil finne en ny mamma-venninne eller en hel mamma-gjeng, så er det muligheter med Barseltreffappen. Appen er gratis til både iPhone og Android. Les mer her.

FOTO: Envato

5. Høytlesing

Selv om været er fint gjennom sommeren, så er det mange flotte inneaktiviteter du kan drive med. Noe du kanskje ikke har tenkt over, er at selv om babyen ikke kan forstå stort, så blir den utrolig lykkelig av å bare høre stemmen din. Les høyt for babyen din, enten det er en barnebok eller en voksenbok. Babyer elsker å høre på stemmen din, og det kan være en hyggelig stund for dere begge.

6. Tegne og male

Selv om babyen ikke kan tegne eller male selv, kan du ha det gøy med å lage kunst sammen. Du kan for eksempel dyppe babyens føtter i maling og trykke dem på papir for å lage fine bilder. Blir resultatet bra kan det rammes inn og være et minne om hvor små føtter eller hender mini en gang hadde!

7. Ta en pause

En lang sommer med nyfødt baby kan være krevende, særlig om man fokuserer på å alltid ha noe å gjøre med den lille. Det kan også være en god ide å bare ta det med ro og slappe av sammen. Du kan kose dere med en film eller en serie, eller bare rett og slett legge deg ned på teppet ved siden av babyen og slappe av.

Husk at det viktigste er å følge babyens behov og rutiner, og å sørge for at både du og babyen får nok søvn og hvile. Lykke til!

LAST NED BARSELTREFFAPPEN

En gratisapp som lar deg bli kjent med gravide og småbarnsforeldre der du bor. Med Barseltreffappen kan også lage egne barseltreff (trening, cafébesøk eller annet) eller delta på andres arrangementer.

FLERE ARTIKLER

Amming har helsefordeler for både mor og barn. FOTO: Envato

Hva er fordelene ved amming?

Å amme er en av de mest naturlige måtene å gi næring til en nyfødt på. Det er også en viktig måte å etablere en sterk mor-barn-forbindelse på (men ikke den eneste måten).

Les mer
På vei til barnehagen. FOTO: Shutterstock

Hva trenger du til barnehagestart?

Enten det er barnets første dag i barnehagen som nærmer seg, eller første dag etter ferien så er det en del ting som må pakkes klare. Her er en liten liste over det viktigste du bør huske på.

Les mer
Mamma og baby. Barseltreff

Tips til aktiviteter i mammapermen

For noen kan permisjonstiden gå raskere enn lynet, mens for andre kan det snegle seg av gårde. Noen koser seg maks, mens andre kanskje finner tiden hjemme lite givende (bortsett fra å bli kjent med den lille babyen så klart). Uansett hvor du befinner deg på skalaen, her kommer noen tips til hva du kan gjøre i permisjonstiden.

Les mer
Oslo med barnevogn. FOTO: Shutterstock

Opplev Oslo med barnevogn

Norges flotte hovedstad byr på flere muligheter for deg som er hjemme i barselpermisjon. Kombiner trilleturer med utforskning av Oslos kulturelle og barnevennlige tilbud.

Les mer

Last ned til iPhone

Last ned til Android

Android-versjonen kommer snart!